Δρ. Μαλλιαρού Μαρία
Η Δρ. Μαρία Μαλλιαρού είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο «Νοσηλευτική Επαγγελματικής Υγείας». Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Έρευνας στην φροντίδα τραύματος και στην ασφάλεια ασθενή - ΕΡ.ΕΚ.ΤΡ.ΑΣ του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Είναι μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Π.Θ.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στην «Πληροφορική Υγείας» από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και στην «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι διδάκτορας (PhD) του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.
Έχει μεγάλη κλινική εμπειρία καθώς εργάστηκε πάνω από 25 έτη σε διαφορετικά κλινικά περιβάλλοντα σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία και σε διαφορετικές θέσεις όπως προϊσταμένη χειρουργείου., προϊσταμένη ΤΕΠ κ.α.
Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα υγιεινής και ασφάλειας και στην διαχείριση ανθρωπίνων πόρων ως τμηματάρχης τμημάτων Υγιεινής και Ασφάλειας Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Από το 2014 είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Διοίκησης Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Έχει επιβλέψει πάνω από 50 διπλωματικές εργασίες φοιτητών στο ΜΠΣ Ψυχική Υγεία, ΜΠΣ Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και στο ΜΠΣ Διοίκησης Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Πρόγραμμα ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας "Εξειδικευμένη επιμόρφωση στην Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία και στα Καταδυτικά Ατυχήματα" https://learning.uth.gr/hyperbaric/ το οποίο πραγματοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά
https://learning.uth.gr/hyperbaric-oxygen-therapy-and-diving-accidents/ και στο Πρόγραμμα ΚΕΔΙΒΙΜ "Εργασιακή ασφάλεια και προστασία από τους κινδύνους στο υγειονομικό περιβάλλον” https://learning.uth.gr/ocupatioanl_safety_protection/.
Είναι επίσης Επιστημονικά Υπεύθυνη στα παρακάτω προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ:
- Ενίσχυση Δεξιοτήτων Επαγγελματιών Υγείας στη Φροντίδα Υγείας ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων
- Διαχείριση τραύματος και παροχή Πρώτων Βοηθειών στον τόπο του συμβάντος
- Προηγμένες δεξιότητες διαχείρισης τραύματος και διαχείρισης Πρώτων Βοηθειών στον τόπο του συμβάντος
Εκπροσωπεί το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΠΘ στο Δίκτυο Τμημάτων Νοσηλευτικής Πανεπιστημίων FLORENCE NETWORK Welcome - The Florence Network (florence-network.org)
Είναι μέλος του διεθνούς δικτύου COPSOQ Network Members » COPSOQ International Network (copsoq-network.org) το οποίο μελετά τον ψυχοκοινωνικό κίνδυνο στο εργασιακό περιβάλλον.
Έχει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε εθνικά συνέδρια με κριτές σε διεθνή συνέδρια με δημοσιεύσεις σε τόμους περιλήψεων. Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και
αποδελτίωση σε διεθνείς βάσεις, καθώς και εισηγήσεις σε ημερίδες –σεμινάρια- στρογγυλές τράπεζες.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει συγγραφή και την επιστημονική επιμέλεια κεφαλαίων σε βιβλία Νοσηλευτικής. Η δημοσιευμένη ερευνητική της δραστηριότητα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τη συμβολή της στην πρόοδο της επιστήμης (>1350 ετεροαναφορές, h-index: 17, i10h-index: 28).
Associate Professor Maria Malliarou – Google Scholar
- malliarou@uth.gr
- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
- https://traumacarelab.nurs.uth.gr/team/malliarou-maria/